selectie-trio_cortado-46-lowres

Trio Cortado is een hecht trio van jonge blazers die uitblinken door hun virtuoze spel, briljante arrangementen en haarscherp samenspel. De unieke bezetting geeft het ensemble een uitzonderlijke sound die zowel subtiel en fijnzinnig als krachtig en dynamisch is.

 

Gregor Servais is een Nederlandse portretfotograaf gevestigd in Den Haag
Omdat er bijna geen oorspronkelijke muziek voor deze bezetting was geschreven heeft Trio Cortado bijzonder veel vrijheid in hun repertoirekeus. Muziek in allerlei genres van de 16e eeuw tot nu wordt door de spelers zelf gearrangeerd voor de bezetting van fluit, althobo en basklarinet. Hun componerende collega's schrijven bovendien nieuwe muziek voor hen: Christiaan Richter ('Slot Machine', 2013), Leonard Evers ('Unpretentious but Virtuosic Minutes', 2013) en Ruben Naeff ('End of Summer', 2014) maakten werken voor Trio Cortado.

 

Sinds hun oprichting in 2012 speelde Trio Cortado onder meer in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, was meerdere malen te horen op Radio 4, en speelde in kamermuziekseries door heel Nederland en België. In 2013 werd de halve finale bereikt van het Internationale Kamermuziekconcours Almere, en in 2017 verscheen hun debuut-cd Couleur Locale bij het label 7MNTN. Lovende recensies prezen de "regenboog aan kleuren" die Trio Cortado te bieden heeft.

Gregor Servais is een Nederlandse portretfotograaf gevestigd in Den Haag

Hannah (1985) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Eline van Esch, Thies Roorda en Rien de Reede en behaalde uiteindelijk haar masterdiploma bij Marieke Schneeman aan het Conservatorium van Amsterdam.

 

Ze is als remplacant te horen in verschillende orkesten en ensembles, zoals bijvoorbeeld het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en Asko|Schönberg en geeft fluitles in de omgeving van Den Haag. Sinds 2017 is ze 1e fluitiste in de KMKJWF te Assen.

 

Naast de moderne fluit deed Hannah ook een bijvak traverso, de barokke voorloper van de dwarsfluit. Sinds kort verdiept Hannah zich ook in de psyche van Trio Cortado.

 

www.gregorservais.nl

Arthur (1989) begon met hobolessen bij Ali Groen. Na een hobostudie bij Hans Roerade, Lucas Macias Navarro, Karel Schoofs en Alexei Ogrintchouk behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

Naast Trio Cortado is Arthur ook te horen in verschillende orkesten en ensembles door het hele land. Hij speelt bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en Het Gelders Orkest.

 

Behalve hobospelen geeft Arthur les, én is hij een begenadigd arrangeur. Het grootste deel van het repertoire van Trio Cortado is door hem gearrangeerd! Arthur is ook het culinaire geweten van Trio Cortado.

www.gregorservais.nl

Jasper (1985) studeerde aanvankelijk Politicologie aan de Universiteit Leiden maar besloot na het behalen van zijn bachelordiploma zijn weg in de muziek te vervolgen. Aan het Koninklijk Conservatorium studeerde hij bij Ab Vos, en behaalde hij zijn masterdiploma als student van Pierre Woudenberg.

 

Als remplacant speelt hij bij onder meer Het Gelders Orkest, Asko|Schönberg en het Radio Filharmonisch Orkest. Sinds augustus 2015 is Jasper tweede- en esklarinettist van het Residentie Orkest.

 

Jasper neemt een deel van de arrangementen voor zijn rekening. Daarnaast legt hij Trio Cortado graag vast op de gevoelige plaat.